Nurtaç Özler Ressam

1944 yılında İzmir’de doğdu. Öğrenimini Ankara’da, sanat eğitimini 1962 yılında itibaren Türk – Amerikan Kültür Derneği sanat kolunda Refik Epikman ve Lütfü Günay eğitmenliğinde yaptı. 1965 – 1987 yılları arasında Türkiye Petrolleri A.O da çalıştı ve emekli oldu.

Kurucuları arasında olduğu ‘Altılar Grubu’ ile 1968 yılından 1998 yılına kadar her yıl Ankara ve Anadolu’nun çeşitli kentlerinde sergiler düzenlendi. Ayrıca üyesi bulunduğu ‘Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği’ (1970 – 2015 ) sergilerine, çeşitli karma sergilere ve yarışmalı sergilere katıldı. 1979 yılında ‘Ankara Sanat Dergisi’ resim yarışmasında mansiyon, Saküder 2015 Plastik Sanatlar ödülünü aldı.

1966 yılından bu yana sanatsal gelişmeleri izlemek üzere zaman zaman yurt dışında bulundu. 1962 – 1989 yılları arasında figüratif anlayışta çalışmaları olan sanatçı, 1989’da Paris’e giderek altı ay müze ve sanat galerilerinde incelemelerde bulundu. Bundan sonraki dönemi soyut – dışavurumcu anlayışta sürmüş kolaj ve karışık teknikteki çalışmaları günümüze kadar gelmiştir. Resimlerinde Parça- Bütün ilişkileri, imgeler ve şifreler, Yaşamın Özü, Oluşum-Dönüşüm temalarını irdelemiştir.

Yurt içinde ve yurt dışında (Amerika , Kanada, Avusturya, Kıbrıs, Almanya, Kore , Bulgaristan ve Frans’da çeşitli koleksiyonlarda yapıtları bulunan, 22 kişisel sergi açmış sanatçı, çalışmalarını Ankara’daki atölyesinde sürdürmektedir.

1997 – 2008 yılları arasında, Ankara’da “Karaca Eğitim Merkezi Sanat Galerisi”nin Sanat Yönetmenliğini yürütmüş, Sanat Kurumu’nun Sanat Kolu Başkanı olarak, 2002 – 2006 yılları arası “Yılın Sanatçısı” ödülleri seçici kurulunda da görev yapmıştır. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği, Kağıt Sanatçıları Derneği ve Uluslararası Kağıt Sanatçıları Derneği (IAPMA) üyesidir.

Kişisel Sergiler;

Kategoriler:

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.

Sepetiniz
    İsimsiz