Nur Gökbulut Özgeçmiş

PROF. DR. NUR GÖKBULUT

1954’de Ankara’da doğdu. 1975’de Gazi Eğitim Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı, 1978’de Resim – İş Eğitimi Bölümlerini bitirdi.

1981 yılında Resim – İş Eğitimi Bölümü’ne asistan olarak atandı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programlarını tamamladı.

Halen Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim – İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda Profesör olarak görev yapmaktadır.

Eserleri, yurt içi ve dışında, resmi ve özel kurumların düzenlediği karma, grup ve yarışmalı sergilerinde yer aldı. Otuzdan fazla kişisel sergi açan sanatçının çeşitli koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır.

UPSD, IAPMA, INSEA, AIAP, SEDER, GÖRSED, BRHD ve SAKÜDER gibi sanat ve meslek kuruluşlarının üyesidir.

1988 Gençlik ve Spor Bakanlığı B.T.G.M., 1989 Ordu Valiliği, 1989 Kültür Bakanlığı Mevlana Resim Yarışmaları ile 1993’te 13. ve 1996’da ve 16. Günümüz Sanatçıları Resim Yarışması, 1995 Ankara Üniversitesi, 50. Yıl Resim Yarışması, 1995’te ve 2001’de 56. ve 62. Devlet Resim Heykel Sergileri, 1999 Adana Çimento, 2006 ve 2007 Şefik Bursalı Resim Yarışmalarında ödülleri bulunmaktadır.

Sepetiniz
    Sepetiniz boş Mağazaya Dön