Aynur Dündar Ressam

Mardin doğumlu olup, ilkokul ve ortaokul eğitimini memleketi Mardin’de, lise eğitimini ise Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Bir kız, bir erkek olmak üzere iki çocuk annesi olan Dündar “Resim sanatı benim için bir aşk duygusudur. “diyor.” Düşüncelerimi tuvallere aktarmak benim için vazgeçilmez bir tutkudur.” diyen Dündar, ilk resim çalışmalarına 2001 yılında Ankara’da Fırça Sanat Galerisi’nde başladı. Daha sonra Sanatçı Asım Yücesoy, Teymur Ağalıoğlu, Oya Başaran ve bir müddet de Hikmet Çetinkaya gibi ressamlarla çalışmalar yapma imkânı oldu.

Katıldığı sergilerden bazıları 2003 Fırça Sanat Galerisi Ankara, 2007 Atakule Sanat Galerisi Ankara, 2010 Fırça Sanat Galerisi Ankara’dır. Sanatçı ilk kişisel sergisini ise 2015’te İstanbul İkibin bir Sanat Galerisi ve ikinci kişisel sergisini ise 2017’de memleketi olan Mardin Müzesi Sanat Galerisinde açtı. Ayrıca sanatçımız ressam arkadaşı olan Oya Başaran Hanım’la birlikte 2017’de Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürlüğü Sanat Galerisi’nde ortak bir sergi açarak Gaziantep de sanat severlerin beğenisine sundular.

Sanatçımız Ankara’dan Gaziantep’e taşınarak yaklaşık altı senedir yaşamına ve sanat serüvenine Gaziantep de devam ediyor. 2020 Eylül ayında Saküder’e üye olan sanatçımız aynı zamanda Saküder Gaziantep İl Temsilcimizdir.

Kategoriler:

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.

Sepetiniz
    Yüzler ve Duygular 14