En Son Haberler

info@sakuder.org.tr

Özgeçmişi

ATATÜRK DİYOR Kİ !

“Biz Türkler,bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

“Bu millet bağımsızlıktan yoksun yaşamamıştır,yaşayamaz ve yaşamayacaktır.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Vatanın heryerinde destanlar yazan şanlı ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri Yüce Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’mizin yıkılmaz kalesi 30 Ağustos Zafer Bayramın Kutlu Olsun !

Değerli sanat dostları;
Derneğimizce düzenlemiş olduğumuz sanat ve kültür programları gün geçtikçe daha da anlam kazanarak siz gönül dostlarının beğenisine sunulmaktadır.

Bu vesileyle bu yıl ikincisini düzenlemiş olduğumuz ve böylelikle geleneksel hale dönüşecek olan “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu şiir yarışmamızın duyurularını yaparak çalışmalarımızı siz şiir sevenlerle paylaşmış bulunmaktayız.Bu çerçevede yarışmaya katılan şiirleri aynı duygu ve düşünceden yola çıkarak Atatürk Şiirleri Antolojisi olarak yayınlayacağımızı da sizlerle paylaşmış bulunmaktayız.İlkini Cumhuriyetin 83.yılına armağan olarak 2005 yılında yayınlamıştık.Örnek kitap Saküder Kültür Yayınları’ndan çıkartılarak katılımcı şairlere 5 adet verilmişti ve Türkiye genelinde kütüphanelere,üniversitelere,belediyelere,çeşitli kuruluşların kütüphanelerine ve okuma evlerine kaynak kitap olarak verilmiştir.

Bu antolojide 55 şairin 275 şiiri 7 ressamın 9 adet yağlı boya Atatürk portresi, biyografileri resimli şekilde Atatürk’ün resimleriyle birlikte 470 sayfa 17 x 23 ebatında kalın ciltli ve ayraçlı olarak yayınlamıştık.İçerisinde Gazi Üniversitesi’nden Prof.Dr.Zehra Odyakmaz,Başkent Üniversitesi’nden Prof.Dr.Abdurrahman Güzel,TDK Dr.İdris Karakuş ve M.Naci Ünver’in antoloji üzerine sunum yazıları yer almıştı.Arka kapakta ise gazeteci Emin Çölaşan’ın sunum yazısı yer almıştır.Bu vesileyle yarışmaya katılacak olan şairlerimizin şiirlerini yayınlayacağımız yeni antolojide de görmek isteriz.Bunun için değerli dostlar böyle bir çalışmanın içerisinde sizlerin mutlaka yer alacağınıza ve bizlere destek olacağınıza sonsuz inanmaktayız.Yarışmamızın sponsoru Kültür Bakanlığı olduğu için herhangi bir ücret talep etmiyoruz.Antolojimize sponsor bulunamadığından dolayı böyle kaliteli ve kapsamlı bir ansiklopedi düzeydeki kitabın matbaa giderlerini siz değerli katılımcı gönül dostlarının katkılarıyla yayınlayacağız.Bundan dolayı her katılımcıdan 50 TL katılım ücreti ile katkıda bulunacak olan tüm dostlarımıza şimdiden teşekkür eder ,yarışmamıza katılan şairlerimize de böyle özveriyle üzerinde titizlikle çalışarak yayınlayacağımız antolojiye de şiirlerini koyarak eserlerinin ölümsüzleştirmelerini arzu etmekteyim.Bu duyuru etkinliğimizi duyan ilgili dostlar çevresindeki şair dostları konuyla ilgili bilgilendirmeleri ve Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini paylaşmaları bizleri son derece sevindirecektir.Saygı ve sevgilerimle şiir tadında bir gün geçirmeniz dileğiyle.

ALİ ESER

Okunma Sayısı : 2550

DİĞER YAZILARI

1. Nevzat Anacak 19 Temmuz 2014 12:39

Çok teşekkür eder,mutlu günler dilerim.