Saküder 13.Yıl Ankara Sanat Buluşması Resim Sergisi ve Ödül Törenine Davet

27.04.2018

SAKÜDER ANKARA BASIN BÜLTENİ
SAKÜDER 2018 DEMOKRASİ ÖDÜLÜ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA

SAKÜDER KURULUŞUNUN 13. YILINDA 115 SANATÇININ 230 ESERİNİN YER ALACAĞI 7. ULUSLARARASI ANKARA SANAT BULUŞMASI RESİM SERGİSİ VE PLASTİK SANATLAR 2018 SANAT ÖDÜLLERİ ÖDÜL TÖRENİ 27 NİSAN 2018 SAAT 18.30’DA GERÇEKLEŞİYOR.

Sanat ve Sanatkârlar Topluluğu Kültür Derneği’nin SAKÜDER Kuruluşun 13. Yılında düzenlemiş olduğu 7. Uluslararası Ankara Sanat Buluşması Resim Sergisi açılışı ve 2018 Plastik Sanatlar Sanat Ödülleri Ödül Töreni 27 Nisan 2018 Cuma günü saat 18.30’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecektir.
Sergi açılışı ve ödül törenimize T.C. 10. Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bürokrasiden üst düzey davetlilerin yanı sıra sivil toplum kuruluş başkanları, çeşitli belediye başkanları, sanatçılar ve sanatseverler özel davetlimizdir.
Saküder 2018 Demokrasi Ödülü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, 2018 Onur Ödülleri; Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Müjdat Gezen’e, Piyanist Fazıl Say’a, Gazeteci ve FOX TV Haber Sunucusu İsmail Küçükkaya’ya, Saküder 2018 Plastik Sanatlar Ödülleri; Ressam Lütfü Günay’a, Prof. Dr. Halil Akdeniz’e, Prof. Dr. Gören Bulut’a, Prof. Dr. Serap Etike’ye, ve Ressam Nadide Akdeniz’e sergi açılışı öncesi düzenlenen ödül töreninde takdim edilecektir.
Sergide yurtiçi ve yurtdışından olmak üzere 115 ressam sanatçının 230 eseri sergilenecektir. Sergide yer alan eserler Saküder Kültür Yayınları’ndan katalog kitap olarak yayınlandı. Kataloglar sergide yer alan ressam sanatçılara sergi açılışında 2’şer adet verilecek, aynı zamanda katalog kitaplar Türkiye geneli Milli Kütüphaneler, Üniversiteler ve okuma evlerine de kaynak kitap olarak gönderilecektir.
Sergimiz 27 Nisan - 02 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ankara’da sanatseverlerin beğenisine açık olacaktır.
Program:
1.Gün
Ödül Töreni ve Sergi Açılışı: 27 Nisan 2018 - Saat: 18.30
Yer: Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi; Kennedy Cad. No: 4, Kavaklıdere / Ankara
Anıtkabir Ziyareti: 27 Nisan 2018 Saat 14.00’te Anıtkabir tören alanında buluşup Atamızın Mozolesine Saküder çelengi konulacaktır.
2. Gün
Yemekli Gece:
28 Nisan 2018 - Saat 19.30 Yer: Galatasaraylılar Lokali, İzmir Cad. No: 19 Kızılay – Ankara
3. Gün
Saküder Günübirlik Beypazarı Kültür Gezisi 29 Nisan 2018

Saküder İletişim: 0554 413 81 70 / www.sakuder.org.tr - sakuder2005@gmail.com - info@sakuder.org.tr

ALİ ESER
SAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı

KATILIMCI SANATÇILARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ NOT
Saküder 13. Yıl Ankara Sanat Buluşması Resim Sergisi açılışı ve 2018 Sanat Ödülleri Ödül Töreni 27 Nisan 2018 Saat 18.30'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşecektir.
Sergileme esnasında galerinin konumu nedeniyle her katılımcı sanatçıya 1 adet askılık çubuk verilecek. Sanatçı dikey 60 cm yatay 80 cm arası 2 adet veya dikey 140 cm yatay 80 cm arası 1 adet eserini tek askılıkta sergileyebilecek ve bu sergileme ölçülerine kesinlikle uyulmalıdır verilen ölçüler çerçeve dahildir. Sergi düzenlemesi 26 Nisan Perşembe günü akşam saat 18.00'den itibaren yapılacaktır. Sergiye Ankara'dan katılanlar eserlerini kendileri galeriye 26 Nisan 2018 saat 17.00 den itibaren ulaştırarak galeride bulunacak olan yetkilimize teslim etmeleri gerekiyor. Ankara dışından olup ancak sergiye gelemeyecek olan katılımcılar eserlerini 26 Nisan'da elimize ulaşacak şekilde Çağdaş Sanatlar Merkezi Kenedi Caddesi No 4 Kavaklıdere Çankaya Ankara adresine kargoyla göndermeleri gerekmektedir ve kargoda oluşabilecek olumsuzluklardan derneğimiz ve yetkilileri sorumlu tutulamaz. Sergilenecek tablolar sergilenmeye hazır ve arkasında askılığı mutlaka olmalıdır.
Sergiye İstanbul ve diğer illerden gelecek sanatçılarımıza konaklama için Kızılay'da Etap Mola Otel ayarlanmaştır.
Tek kişilik odada oda kahvaltı 140 TL
İki kişilik odada kişi başı oda kahvaltı 110 TL.
İstanbul'dan gelecekler için toplu ulaşım aracı ayrıca istek ve katılım sayısına göre ayarlanacaktır.
Perşembe günü sabah 07.00 de Beşiktaş'dan 07.30 da Kadıköy'den Ankara'ya hareket edecektir.
Ulaşım üçreti araç ayarlaması yapılınca açıklanacaktır.
Sergimizin yemekli gecesi 28 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 19.30'da Galatasaraylılar Lokali
İzmir caddesi No:19 Restorant'ta
1kişi fiks menü 130 TL karşılığında katılımı ile yer alacaktır.
1. Konaklama ihtiyacı olanlar
2. İstanbul'dan toplu araçla gelmek isteyenler
3. Günü Birlik Beypazarı Kültür Gezisi katılmak isteyenler
4. Yemekli geceye katılım sayınızı bildirerek rezervasyon yaptırmak için katılım ücreti olarak gerekli ödemelerini İş Bankası Kavaklıdere Şubesi 4209 0554766 nolu hesaba yatırılması gerekmektedir. İstanbul'dan sergiye gelemeyenler için kargo ücreti karşılığında eserlerini İstanbul Şubemize ulaştıra- bilirler ve sergi davetiyesi almak isteyenler yine bizimle irtibata geçebilir. Diğer detaylar için lütfen arayınız.05544138170

Not: Katalog ve Sergi katılım payı ve 2018 aidat ödemesi bulunanlarda ödemelerini sergi açılışından önce kapatması gerekmektedir.

Saküder Yönetim Kurulu adına Ali Eser

Okunma Sayısı : 605         26 Mart 2018