SAKÜDER 2018 ANKARA VE İSTANBUL SANAT BULUŞMASI RESİM SERGİSİ

SAKÜDER-Uluslararası Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneğimiz her yıl geleneksel halde Ankara ve İstanbul'da bir ekol olarak düzenlemiş olduğumuz resim sergimiz ve yurt genelinde yayınlanacak olan 2018 katalog kitabımızın katılım müracaatları başlamıştır. Ankara Sanat Buluşması Resim Sergimiz ve Ödül törenimiz için mekan ayarlaması yapıldığında ilan edilecektir. İstanbul Sanat Buluşması Resim Sergimiz İstanbul Kadıköy Belediyesi (CKM) Kültür Merkezi 3 ve 4. kattaki Fuaye salonlarında 3 Mart 2018 saat 17.00’de davetliler ve basın huzurunda açılacaktır. Saküder 2018 Resim Sergisi Katalog kitabına giren sanatçılar gerçekleştireceğimiz Ankara ve İstanbul’daki her iki sergide de yer alacaktır. Resim sanatı üzerine Plastik Sanatlar alanında çalışmalarını sürdürerek eser üreten sanatçı üyelerimizin sergilerimize iştirak etmelerini bekler, yayınlayacağımız katalog kitaba girerek eserlerini ölümsüzleştirmelerini dileriz. Sergide her katılımcı ressama eşit miktarda yer verilecektir.

SAKÜDER 2018 PLASTİK SANATLAR SANAT ÖDÜLLERİ:

Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2018 yılında da sanat komisyonumuz tarafından belirlenen sanatçılara, düzenlenen sergi açılışındaki ödül töreninde Saküder 2018 Sanat Ödülleri davetliler ve basın huzurunda sanatçılara verilecektir.

SAKÜDER 2018 ONUR ÖDÜLLERİ
Chp Genel Başkanı
Kemal KILIÇDAROĞLU
Tiyatro ve Sinama Sanatçısı
Müjdat GEZEN
Piyanist Sanatçı
Fasıl SAY
Fox Tv Çalar Saat Program Sunucusu
İsmail KÜÇÜKKAYA

SAKÜDER 2018 PLASTİK SANATLAR SANAT ÖDÜLLERİ
Ressam Lütfü GÜNAY
Prof. Dr. Halil AKDENİZ
Prof. Dr. Gören BULUT
Ressam Kemal ÇELİK

SAKÜDER 13. YIL ÖZEL SANAT ÖDÜLLERİ
Prof. Dr. Serap ETİKE
Ressam Emel SAMİOĞLU

Ankara sergimizin açılışı ve Ödül Törenimiz için mekan ayarlaması yapıldığında tarih ilan edilecektir.
İstanbul sergimizin açılışı 03 Mart 2018 Cumartesi günü saat: 17.00’de Kadıköy Belediyesi CKM Cadde Bostan Kültür Merkezi 3 ve 4. Katlardaki Fuaye salonlarında gerçekleşecektir.
Katalog kitaba girerek sergi açılışında yer alacak olan ressam sanatçılarımıza “Sanata Hizmet Katılım Belgeleri” takdim edilecektir ve her sanatçıya yeteri kadar sergi davetiyesi verilecektir.

Sergimizde yer alacak olan eserler, Türk kültür ve mirasına katkıda bulunmak için bir katalog kitap olarak Saküder Kültür Yayınları tarafından yayınlanacaktır. Her katılımcı ressama 2 adet katalog verilecektir. Geriye kalan katalog kitaplar Türkiye genelinde tüm seçkin kitabevlerinde, milli kütüphanede ve üniversitelerin kütüphanelerinin raflarında yerini almak üzere gönderilecektir.

ADI: SAKÜDER ANKARA ve İSTANBUL SANAT BULUŞMASI RESİM SERGİSİ KATALOĞU 2018

Örnek katalog: http://sakuder.org.tr/dijitalkatalog/

Yayınlanacak olan kataloğumuz Saküder Plastik Sanatlar 2018 Sanat Ödülü'nü alacak olan sanatçıların sunum yazıları ile Türkçe olarak hazırlanacak ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bandrol, ISBN Numarası alınarak, SAKÜDER Kültür Yayınları'ndan yayınlanacaktır.

KATALOĞ ve SERGİYE KATILIM KOŞULLARI:

1. -MAİL İÇERİĞİ:
WORD BELGESİNDE BULUNMASI GEREKENLER
A.Sanatçı özgeçmişi (en fazla 200 kelime)
B.Eser bilgileri (Örnek:Sahilde - Tual üzeri yağlı boya - 2015 -50x60)
-FOTOĞRAF BİLGİLERİ:
C.1 adet sanatçıya ait fotoğraf,yine uygun çözünürlükte olmalıdır
Sanatçı fotoğrafı -3 adet eser fotoğrafları (jpg-tif)formatında yüksek çözünürlükte olmalıdır.
a. Fotoğraflar ışık yansıması olmayan doğal renkleri yansıtan bir ortamda yüksek kaliteli çekim yapabilen bir fotoğraf makinası ile çekilmelidir.
b.Fotoğraflar en az 1 MB büyüklüğünde tercihen 3MB-15 MB arası büyüklükte olmalıdır.
c.Kayıt formatı (jpg ya da tif)olmalıdır.
Resimler 300 dpi olmalıdır.Bu şartlarda da yaklaşık olarak doküman boyutu 1 MB ila 10 MB arasındadır.
Her katılımcı yukarıdaki katılım şartnamesini kabul etmiş sayılır.Yukarıdaki istenilen özelliklerde gelmeyen mailler kesinlikle kabul edilmeyecektir.

2. Sergi süreleri Ankara için 16-26 Şubat, İstanbul için 3-9 Mart 2018.

3. Katalog ve sergiye katılan ressamların Saküder üyesi olup aidat ödemesi bulunmaması gerekmektedir.

4. Her katılımcıya özgeçmiş ve 3 eser için katalogta 2 sayfa yer ayrılacaktır.

5. Katalog kitaptaki gerekli düzenlemelerin yapılmasında ve sergileme esnasında sanat komisyonumuz yetkilidir. Komisyonun uygun görmediği çalışmalar kataloğa giremez.
6. Kataloğa giren sanatçılara İstanbul sergisinde tamamına yer verilecektir ancak Ankara sergisine giremeyenler olabilir nedeni ise Ankarada'ki sergi merkezinin kendi sergileme koşulları doğrultusunda değrlendirerek serğileme hakkı vermesidir bu uygulama tamamen Saküder’in dışında olup sergi merkezinin insiyatifindedir. Bu nedenle katılımcı sanatçılarımıza bizim önerimiz konusu kendinize ait, özgün ve sanatsal değeri olan, iddialı çalışmalarınızla katılmanızı öneririz.

7. Müracaatlar başlamıştır.10 Aralık 2017’de son bulacaktır.

8. Yukarıdaki istenilen özellikler bilgisayarda hazırlanıp mail olarak, derneğimizin mail adresine (sakuder2005@gmail.com) belirtilen tarihten önce gönderilmesi gerekir.
9. Son katılım tarihinden sonraki müracaatlar,bilgisayar ortamında hazırlanmayan evraklar ve profesyonel çekimi yapılmayan resimler dikkate alınmayacaktır.

10. Ankara dışından katılacak olan ressam üyelerimiz için Türkiye İş Bankası, Kavaklıdere Şubesi 4209-764969 no'lu, Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği hesabına katalog ve sergiler için belirtilen katılım ücretini yatırmaları gerekmektedir.

11. Katalogta yer alacak yapıt boyutları kısa kenarı 50 cm’den küçük, uzun kenarı 130 cm’den büyük olmamalıdır.

12.Bu sergimizin 1.si Ankara'da tarih açıklandığında mekan ismi verilecek, 2.si ise İstanbul Kadıköy CKM Kültür Merkezi Fuaye salonlarında 3 Mart 2018 Cumartesi günü saat 17.00’da açılacaktır. Katalog kitaba katılan sanatçılarımız her iki serginin katılım koşullarını kabul etmiş sayılır. Katalog ve Sergi katılım ücretleri hakkında bilgi alarak sergi katılım listesine isminizi dahil ettirmek için lütfen bizimle irtibata geçiniz.
Ankara İletişim: 0 554 413 81 70

Okunma Sayısı : 1025         14 Aralık 2017