SAKÜDER 6.ULUSLARARASI ANKARA VE İSTANBUL SANAT BULUŞMASI RESİM SERGİSİ

SAKÜDER-Uluslararası Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneğimiz her yıl geleneksel olarak Ankara ve İstanbul'da bir ekol olarak düzenlemiş olduğumuz resim sergimiz ve yurt genelinde yayınlanacak olan 2017 katalog kitabımızın katılım müracaatları başlamıştır.
6.Uluslararası Ankara Sanat Buluşması Resim Sergimiz Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi Sanat Galerileri'nde açılacaktır. 6.Uluslararası İstanbul Sanat Buluşması Resim Sergimiz İstanbul Belediyesi Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi veya CRR Cemal Reşit Rey her iki Fuaye Salonlarında açılacaktır. Gerçekleştireceğimiz her iki sergide de Saküder 2017 Resim Sergisi Katalog kitabına giren sanatçılar yer alacaktır. Resim sanatı üzerine çalışmalarını sürdüren ressamların yağlı boya, suluboya, ebru, ahşap boyama, bakır, keçe, seramik, heykel çalışmaları vb. gibi eserlerinden oluşan ressam üyelerimizin sergimize iştirak etmelerini bekler, yayınlayacağımız katalog kitaba girerek eserlerini ölümsüzleştirmelerini dileriz. Sergide her katılımcı ressama eşit miktarda yer verilecektir.

SAKÜDER 2017 PLASTİK SANATLAR SANAT ÖDÜLLERİ:

Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 yılında da sanat komisyonumuz tarafından belirlenecek olan 4 ressam sanatçıya, düzenlenen sergi açılışındaki ödül töreninde ödülleri davetliler ve basın huzurunda verilecektir.

SAKÜDER 2017 PLASTİK SANATLAR SANAT ÖDÜLLERİ
Prof. Dr. Mustafa AYAZ
Prof. Dr. Zafer GENÇAYDIN
Prof. Dr. Ramis AYDIN
Yard. Doç. Dr. Umur TÜRKER

SAKÜDER 12. YIL ÖZEL SANAT ÖDÜLLERİ

SAKÜDER 2017 ONUR ÖDÜLLERİ:

Prof. Dr. Aziz SANCAR (2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi)
Rutkay AZİZ Tiyatro Sanatçısı

Sergimizin açılışı Ocak,Şubat,Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşmek üzere daha sonra net tarih belirlenince Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi Sanat Galerileri'nde gerçekleşecektir.Sergi açılışında yer alan ressam sanatçılarımıza “Sanata Hizmet Teşekkür Belgeleri” takdim edilecektir ve her sanatçıya yeteri kadar sergi davetiyesi verilecektir.

Sergimizde yer alacak olan eserler, Türk kültür ve mirasına katkıda bulunmak için bir katalog kitap olarak Saküder Kültür Yayınları tarafından yayınlanacaktır.Her katılımcı ressama 2 adet katalog kitap verilecektir.Geriye kalan katalog kitaplar Türkiye genelinde tüm seçkin kitabevlerinde, milli kütüphanede ve üniversitelerin kütüphanelerinin raflarında yerini almak üzere gönderilecektir.

ADI: SAKÜDER 6.ULUSLARARASI ANKARA ve İSTANBUL SANAT BULUŞMASI RESİM SERGİSİ KATALOĞU 2017

Örnek katalog: http://sakuder.org.tr/dijitalkatalog/

Yayınlanacak olan kataloğumuz Saküder Plastik Sanatlar 2017 Sanat Ödülü'nü alacak olan sanatçıların sunum yazıları ile Türkçe olarak hazırlanacak ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bandrol, ISBN Numarası alınarak,SAKÜDER Kültür Yayınları'ndan yayınlanacaktır.

SERGİ ve KATALOĞA KATILIM KOŞULLARI:

1. -MAİL İÇERİĞİ:
WORD BELGESİNDE BULUNMASI GEREKENLER
A.Sanatçı özgeçmişi (en fazla 200 kelime)
B.Eser bilgileri (Örnek:Sahilde - Tual üzeri yağlı boya - 2015 -50x60)
-FOTOĞRAF BİLGİLERİ:
C.1 adet sanatçıya ait fotoğraf,yine uygun çözünürlükte olmalıdır
Sanatçı fotoğrafı -3 adet eser fotoğrafları (jpg-tif)formatında yüksek çözünürlükte olmalıdır.
a. Fotoğraflar ışık yansıması olmayan doğal renkleri yansıtan bir ortamda yüksek kaliteli çekim yapabilen bir fotoğraf makinası ile çekilmelidir.
b.Fotoğraflar en az 1 MB büyüklüğünde tercihen 3MB-15 MB arası büyüklükte olmalıdır.
c.Kayıt formatı (jpg ya da tif)olmalıdır.
Resimler 300 dpi olmalıdır.Bu şartlarda da yaklaşık olarak doküman boyutu 1 MB ila 10 MB arasındadır.
Her katılımcı yukarıdaki katılım şartnamesini kabul etmiş sayılır.Yukarıdaki istenilen özelliklerde gelmeyen mailler kesinlikle kabul edilmeyecektir.

2. Sergi süresi ve tarihi galerilerden gün alındığında açıklanacaktır.

3. Sergi ve kataloğa katılan ressamların Saküder üyesi olup aidat borcunun bulunmaması gerekmektedir.

4. Her ressama katalogta 2 sayfa yer ayrılacaktır.

5. Sergi ve katalog kitaptaki gerekli düzenlemelerin yapılmasında sanat komisyonumuz yetkilendirilmiştir.

6. Katalog katılım ücreti 200 TL'dir.

7. Müracaatlar başlamıştır.01 Eylül 2016’da son bulacaktır.

8. Yukarıdaki istenilen özellikler bilgisayarda hazırlanıp mail olarak, derneğimizin mail adresine (sakuder2005@gmail.com) belirtilen tarihten önce gönderilmesi gerekir.

9. Son katılım tarihinden sonraki müracaatlar,bilgisayar ortamında hazırlanmayan evraklar ve profesyonel çekimi yapılmayan resimler dikkate alınmayacaktır.

10. Ankara dışından katılacak olan ressam üyelerimiz için Türkiye İş Bankası, Kavaklıdere Şubesi 4209-764969 no'lu, Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği hesabına katalog katılım ücretini yatırmaları gerekmektedir.

11. Katalogta yer alacak yapıt boyutları kısa kenarı 50 cm’den küçük, uzun kenarı 150 cm’den büyük olmamalıdır.

Not:Bu sergimizin 1.si Ankara Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi'nde,2.si ise İstanbul Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde Ocak,Şubat,Mart 2017 tarih içerisinde açılacaktır.Katalog kitaba katılan sanatçılarımız her iki serginin katılım koşullarını kabul etmiş sayılır. Sergi katılım ücretleri sergi tarihleri belirlenince talep edilecektir.

Kâtip Çelebi Sok. No:2 Kavaklıdere – Ankara
İletişim: 0 554 413 81 70