SAKÜDER 11. YIL ULUSLARARASI RESİM YARIŞMASI

SAKÜDER 11. YIL ULUSLARARASI RESİM YARIŞMASI

SAKÜDER Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği, 2005 yılından bu yana yapmış olduğu etkinlikler ve Saküder Kültür Yayınlarıyla birlikte sanata ve sanatçıya destek vermektedir. Atamızın göstermiş olduğu sanat ışığında sanatı yaşatmak adına sanatı koruyan, sanatçıya destek olan Saküder olarak kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak ve toplumumuzun aynası olan sanatçılarımızı halkla buluşturarak eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunmak en büyük ülkümüzdür.    Bu nedenle SAKÜDER 11. YIL RESİM YARIŞMASI düzenlenmiştir. Bu yarışma ile gençlerimizi üniversitelerin güzel sanatlar bölümüne teşvik etmek, güzel sanatlar bölümünde okuyan genç yeteneklerin sanat hayatına atılmalarını sağlamak ve Anadolu’muzun taşra kentlerinde yaşayan ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle sesini duyuramamış, sanatlarını zorluklarla sürdürebilen ressamlarımızı bu yarışmadan haberdar ederek onların yarışmaya katılmalarını sağlayarak, toplumumuza yeni sanatçılar kazandırmaktır.

Başarı Ödülleri

Yarışmada beş ayrı kişi ödüllendirilecektir. Birinciye 3000 TL, ikinciye 2000 TL ve üçüncüye 1000 TL para ödülü, jüri özel ödülleri 500’er TL ve her birine “SAKÜDER Başarı Ödülü’’ plaketi verilecektir.

Yarışma Koşulları

• Yarışmaya yurtiçinden ve yurtdışından 18 yaş ve üstü kişiler katılabilir.  Saküder üyesi olup yarışmaya başvuran üyelerin ise aidat borcu bulunmaması gerekmektedir.
  • SAKÜDER derneğin onursal üyeleri bu yarışmaya katılamaz.
  • Sanatçı yarışmaya bir eser ile katılabilir.
  • Katılımcıların eseri kesinlikle röprodüksiyon olmamalıdır.
  • Dijital baskı ve dijital baskı üzerine yapılan çalışmalar da kabul edilemez.
  • Eserin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.
  • Konu serbesttir.
  • Tuval üzerine akrilik, yağlıboya ya da karışık teknikte yapıt boyutları kısa kenarı 80 cm’den küçük, uzun kenarı 150 cm’den büyük olmamalıdır.
  • Suluboya Tekniğinde ise yapıt boyutu çerçevesiz kağıt boyutu 70x100 cm’den  küçük olmamalıdır.
  • Yarışmaya gönderilecek eserler dijital ortamda hazırlanarak sakuder2005@gmail.com adresine gönderilecektir. (Elden veya posta yoluyla dosya kabul edilemez.)
  • Yarışmada ön elemede ilk 100’e giren eserler sergilenmeye ve yayınlanacak olan sergi kataloğuna girmeye hak kazanacaktır.
  • Sergi ve kataloğa girmeyi hak kazanan eserler belirlenen tarihte ve istenilen adrese gönderilmez ise katalog dışı kalacaktır.
  • Sanatçılar eserinin görselini, özgeçmişini ve fotoğrafını bir dosya olarak sunmalıdır.
  • Eserler mutlaka 2400 x 3500 pixel, 300 dpi çözünürlükte ve jpg, tiff ya da pdf formatında olmalıdır.
  • Dosya içerisinde sanatçının özgeçmişi (100 kelime Türkçe ve İngilizce çevirisi olarak kronolojik sıralamada değil metin şeklinde olmalıdır), kişisel profil fotoğrafı, iletişim bilgileri (cep/ev/iş telefon numaraları, e posta adresleri ve açık adresleri) mutlaka olmalıdır. Bu bilgilerden bir veya birkaçı eksik olan katılımcıların başvuru işlemleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Etkinliğin duyurusu ve tanıtımı katalog, broşür, davetiye gibi geniş çapta ve medya yoluyla yapılacaktır.
  • Başarı ödülüne sahip olan sanatçıların eserleri her türlü kullanım hakkıyla birlikte SAKÜDER koleksiyonuna girecektir.
  • Yarışmaya katılan adaylar yarışmanın tüm koşullarını kabul etmiş sayılırlar.
  • Değerlendirme sonucu eserlerin sergi yeri ve tarihi daha sonra duyurulacaktır.
  • Jüri değerlendirmesinin sonucu; sergiye kabul edilen eserlerin teslim tarihi, sergi yeri, sergi tarihi, ve ödül töreni hakkındaki bilgiler daha sonra sanatçıların mail adreslerine duyurulacaktır.

Seçici Kurul

Prof. Dr. Ahmet Özol

Prof. Dr. Oya Kınıklı

Prof. Dr. Basri Erdem

Prof. Dr. Erol Özden

Prof. Dr. Mehmet Özer

SAKÜDER Sanat Komisyonu

Başvuru Tarihi: 01 Nisan – 01 Haziran 2016

SAKÜDER'in 11.yılında düzenlemiş olduğu ödüllü resim yarışmasında ilk 64'e giren eserler sergilenmeye değer görülmüştür.Birincilik,ikincilik ve üçüncülük dereceleri ise sergi ve ödül töreni tarihi belirlendiğinde açıklanacaktır.Eserleri ilk 64'e giren katılımcılarımızı şimdiden kutlar,yarışmaya katılan tüm katılımcılarımıza cesaretlerinden ötürü ayrıca teşekkür ederiz.

Abdulkadir Avcı
Abdurrehim Güney