SAKÜDER KURULUŞUNUN 10. YILINDA 120 SANATÇININ 240 ESERİNİN YER ALACAĞI 4.ULUSLARARASI ANKARA SANAT BULUŞMASI RESİM SERGİSİ VE PLASTİK SANATLAR SANAT ÖDÜLLERİ ÖDÜL TÖRENİ 6 MART 2015 SAAT 17:30’DA GERÇEKLEŞİYOR

SAKÜDER ANKARA BASIN BÜLTENİ

SAKÜDER KURULUŞUNUN 10. YILINDA  120 SANATÇININ 240 ESERİNİN YER ALACAĞI 4.ULUSLARARASI ANKARA SANAT BULUŞMASI RESİM SERGİSİ  VE PLASTİK SANATLAR SANAT ÖDÜLLERİ ÖDÜL TÖRENİ 6 MART 2015 SAAT 17:30’DA GERÇEKLEŞİYOR

Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği'nin (SAKÜDER) Kuruluşunun 10. Yılında düzenlemiş olduğu 4. Uluslararası Ankara Sanat Buluşması Resim Sergisi Açılışı ve 2015 Plastik Sanatlar Sanat Ödülleri Ödül Töreni 6 Mart 2015 Cuma günü saat 17:30'da Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nde gerçekleşecektir.

Sergi açılışı ve ödül törenimize üst düzey  bürokrasinin yanısıra 10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER,CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU,siyasi parti liderlerimiz,bakanlarımız,birçok milletvekilimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluş başkanları, sanatçılar ve Ankaralı sanatseverler özel davetlimizdir.

Saküder Kuruluşunun 10. Yılı Onur Ödülleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan KARAKAŞ,CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa BALBAY,Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz BÜYÜKERŞEN ve Gazeteci-Yazar Yılmaz ÖZDİL’e; Saküder 2015 Plastik Sanatlar Ödülleri Ressam İmren ERŞEN,Ressam Nurtaç ÖZLER,Prof.Dr.Basri ERDEM,Heykeltraş Necdet CAN’a; Saküder Kuruluşunun 10.Yılı Özel Sanat Ödülleri; Ressam Erkan GENİŞ ve Ressam Süleyman KARAKUL’a sergi açılışı öncesi  düzenlenen ödül töreninde takdim edilecektir.

Sergide yurtiçi ve yurtdışından olmak üzere 120 ressam sanatçının 240 eseri sergilenecek.

Sergide yer alan eserler  SAKÜDER Kültür  Yayınları'ndan katalog kitap olarak yayınlandı. Kataloglar sergide yer alan ressam sanatçılara sergi açılışında ikişer adet  verilecek, aynı zamanda katalog kitaplar Türkiye geneli milli kütüphaneler, üniversiteler ve okuma evlerine de kaynak kitap olarak gönderilecektir.

Sergimiz  6 Mart-25 Mart 2015 tarihleri arasında Ankara'da sanatseverlerin beğenisine açıktır.

Program:

1.Gün:

Anıtkabir Ziyareti 6 Mart 2015 saat:14.30 Anıtkabir’de Aslanlı Yol’da bütün sanatçı dostlarımızla buluşup Atamızın Mozolesi’ne Saküder çelengi konulacaktır.

Ödül Töreni ve Sergi Açılış Konuşmaları 6 Mart 2015 saat: 17.30-18.30

Saküder 10.Yıl Onur Ödülleri’nin Takdimi

Ödül alan sanatçılarla hatıra fotoğrafı

Kokteyl ikramı