SAKÜDER GÜNÜBİRLİK EDİRNE KÜLTÜR GEZİSİ

Değerli Saküder üyelerimiz ve sanat dostlarımız 23 Kasım Pazar 2014 tarihinde Edirne ilimize bir kültür gezisi düzenliyoruz.Bu gezimize ressamlarımız,fotoğraf sanatçılarımız,şairlerimiz ve sanat doslarımızın katılımlarını önemle bekliyoruz.Gezimiz belirtilen hareket noktalarından hareket ederek Edirne'ye doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Yaklaşık 3,5 saatlik bir yolculuk sonrasında Edirne'ye ulaşıyoruz. Burada önemli bir kültür mirası olan camileri, çarşıları, köprüleri, tarihi evleriyle kültürel mirasın en yoğun hissedildiği sınır kenti Edirne'de; II Balkan Savaşları sırasında Edirne savunmasının yapıldığı askeri mimari örneği Bucuk Tepe Tabyası'nda; Sükrüpasa Anıtı, Balkan Savaşı Müzesi, Sırp Sındığı Savaşı Müzesi, Sarayiçi gezisi, tarihi Kırk pınar yağlı güreş meydanı, Adalet Kasrı, Fatih ve Saray Köprüleri, Fatih Sultan Mehmet ve Cem Sultan'ın doğup hükümdarlık sürdükleri Edirne saray kalıntılarında ve Babüssade, Saray Mutfakları, Cihannüma Kasrı, Kum Kasrı ve Hamamı, Balkan Şehitliği 16.yy.da su sesi, müzik ve güzel kokularla akıl hastalarının tedavi edildiği ve 2004 yılında Avrupa Konseyi tarafından Avrupa müze ödülüne sahip II.Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi gezilerinin ardından Meşhur Lozan Barış Antlaşmasıyla Türk toprakların katılan Edirne'ye 4 km.lik doğa ve tarihi yoluyla bağlanan Karaağaç gezisi, Tarihi Meriç Köprüsü, Lozan Anıtı, Tren İstasyonu gezileri sonrasında kır kahvesinde çay molası veriyoruz .Buradaki molamızın ardından Edirne şehir merkezine dönerek, kapısıyla ünlü Üç Şerefeli Camii, yazılarıyla ünlü Eski Camii (Ulu Camii) ve Mimar Sinan'ın ustalık eserimdir dediği Selimiye Camii ve Arasta Çarsısı gezilerinden sonra Edirne'nin ünlü Deva-i Misk Tatlısı, Badem Ezmesi, Edirne Peyniri Edirne'nin eski bir geleneği aynalı gelin süpürgesi, yöresel meyve sabunları alma fırsatı için serbest zaman ve alış veriş molası veriyoruz. Şehir turumuzun ardından İstanbul'a doğru dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. 21:00 - 22.00 saatleri arasında İstanbul'a ulaşıyor ve sizleri almış olduğumuz kalkış noktalarına bırakıyoruz. Bir başka Saküder Kültür Gezisi'nde görüşmek dileği ile sizlere veda ediyoruz.

» FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER
Programda belirtilen tüm çevre gezileri
Otobüs içerisindeki ikramlar
Otobüs içerisindeki kahvaltı paketi
1 öğle yemeği (Tava Ciğer veya Tekirdağ Köfte + 1 adet içecek)
» FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
Gezi süresince yapılan özel harcamalar
Kontenjan harici yiyecekler,alışverişteki şahsi yapılacak harcamalar,müze ve ören yeri giriş üçretleri
» ARAÇ BİLGİLERİ
Gezimizde kullanılacak olan araçlarımız kişi sayısına göre olmaktadır.
28 kişi ve üzeri Mercedes Travego –Tourismo , Man Fortuna , Mitsubishi Safir
27 kişiye kadar lüks Isuzu Novo – Isuzu Turkuaz - Otokar Sultan
15 kişiye kadar lüks Mercedes Sprinter–Volkswagen Wolt araçlar kullanılır.

Araç Kalkış Noktaları
06:30 Kadıköy Eski Salı Pazarı
07.00 Beşiktaş Yıldız Camii Önü
07:15 Aksaray Historia AVM önü
07:30 Bakırköy Ömür Plaza Önü
08:00 Beylikdüzü Migros Önü

NOT: Gezimize en az 15 kişi katılım olması TÜRSAB'a bağlı tur firmasından araç temin edilerek gezimiz profesyonelce gerçekleştirilecektir.Yeterli sayıya ulaşılamaması durumunda gezimiz ertelenecektir.Lütfen rezervelerinizi belirtilen tarihten önce bildiriniz.
Katılım ücreti kişibaşı 120 TL'dir Rezervelerinizi 05544138170 no'lu telefonu arayıp katılım listesine isminizi yazdırarak yaptırmanız gerekir.
Katılım ücretini İş Bankası 4209 0554766 no'lu banka hesabına yatırmanız gerekir.

Son Katılım Tarihi:20 Kasım 2014.Bu tarihten sonraki müracaatlar kabul edilmeyecektir.ALİ ESER SAKÜDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Organizatör: Ayşenur ÖZSANKUR-SAKÜDER İSTANBUL ŞUBE BAŞKANI

Okunma Sayısı : 1717         23 Kasım 2014